Gespot Monopoly Texel op Texel-Plaza.nl

 • Gespot Monopoly Texel op Texel-Plaza.nl

  Gespot Monopoly Texel op Texel-Plaza.nl

  Monopolyspel met Texelse straten komt dit najaar uit

  Monopoly, wie heeft dit bordspel niet gespeeld? Het is al jaren één van de meest populaire bordspelen in Nederland, maar ook in heel veel andere landen. Half november komt er een Texelse variant uit van dit spel en deze kunt u nu al bestellen.

   

  Op het spelbord komen straatnamen uit alle Texelse dorpen, van ’t Horntje tot Den Burg. En de duurste straat is de Weverstraat, de Texelse Kalverstraat. Ook de kans- en algemeen fonds-kaarten zijn puur gericht op Texel. Het Texelse Monopolyspel kan wel eens het cadeau-idee voor de komende feestdagen worden.

   

  Het idee voor het spel komt van Rotaract Texel, een jonge club Texelaars die zich sociaal-maatschappelijk inzet op het eiland. Deze club is zowel de bedenker als de uitvoerende partij. Aanvankelijk zou het spel via crowdfunding op de markt worden gebracht, maar Rabobank Texel vond het idee zo leuk, dat ze bereid is de helft als lening te verstrekken. Hierdoor gaat de uitgave van het Texelse Monopolyspel sowieso door.

   

  Op 19 juli is onofficieel de verkoop van het spel al begonnen, donderdag heeft Rotaract Texel officiële toestemming gekregen van de bedrijven achter het originele Monopolyspel, Hasbro en Identity Games. Het Texelse spel wordt nu in samenwerking met hen ontwikkeld.

   

  “De verkoop gaat al lekker”, laat Rotaract-lid Martijn van der Linde desgevraagd weten. “Op dit moment zitten we al op 635 bestelde spellen en we brengen er in eerste instantie 2000 uit.” Het Texelse Monopolyspel kost €49,95. Na aftrek van de kosten gaat de opbrengst naar drie Texelse goede doelen, te weten het Bliedhuus (Stichting Blied), Verloskunde Praktijk Texel en Hospice Texel. De spellen zijn te bestellen via de website www.monopolytexel.nl. Dit weekend wordt er een webshop ingebouwd, tot die tijd kan besteld worden via een invulformulier op de website.

   

  Bron: http://www.texelplaza.nl/nieuws/artikel/057202/

  Comments are closed.